Rätt utrustning till fisketuren

Fiske är ett av svenska folkets största fritidsintressen. I början är utrustningen inte så viktig. Många barn har givit sig ut på sin första fisketur utrustade med en käpp, ett snöre med krok och några maskar i en tändsticksask. Men med åren blir det mer avancerat. En sportfiskare behöver en omfattande utrustning. Det finns till exempel fiskespön av många olika slag. Några är avsedda för fiske i sjöar medan andra spön klarar hårdare påfrestningar och är bättre lämpade för havsfiske.

Att vara ute i naturen är en upplevelse för både kropp och själ. Det finns fiskeplatser i hela vårt land, men norra Sverige är särskilt populärt. I fjällen finns vacker natur och möjlighet att fånga ädelfisk som lax och öring. Men ibland kan insekterna störa friden och det är inte alltid lätt att veta hur man får myggbett att sluta klia. Kortison, Salubrin och Xylocain rekommenderas av apotekare. Att vara rätt klädd är också viktigt. Använd klädesplagg som ger bra skydd utan att vara för varma eller kalla.

Rätt utrustning till fisketuren

Rätt utrustning till fisketurenFörutom rätt fiskespö, det bästa valet beror på om du ska fiska i en sjö eller i havet, kan även den moderna tekniken vara till stor hjälp för en fiskare. Med hjälp av en GPS som känner av ställen där det finns mycket fisk, vet du var du ska börja. En fiskhåv bör också finnas till hands. När du bestämmer vad du ska agna med finns det mer än maskar att välja bland. Små bitar av räkor eller smala strimlor av sill är också bra alternativ.

Rätt klädsel

Det finns inte särskilt många klädesplagg som är avsedda just för fiskare. Vadarbyxor kan vara ett alternativ men de är inte tänkta som fiskekläder i första hand. Du kan därför köpa jaktkläder istället. De är varma och hållbara samtidigt som de är gjorda för att användas i naturen. Därför passar de både jägare och fiskare utmärkt. Tänk också på att temperaturen skiftar. Du som planerar en dagstur kan med fördel klä dig i lager på lager. Då är det lätt att klä av sig ifall det blir varmt.