Välkommen till bereg.se

Fiske är något människan har ägnat sig åt sedan stenåldern, då det var ett sätt att skaffa mat. Idag fiskar vi inte lika mycket för att få mat utan mer som en hobby. Att fiska kan vara ett sätt att ha kvalitetstid med dina barn, men det kan också fungera som terapi om du känner dig stressad och överarbetad. På många ställen i Sverige och i världen råder det förbud mot att spara fisken efter fångst, på grund av överfiske.

Pimpelfiske

Pimpelfiske är ett sätt att fiska som är vanligt uppe i norra Sverige, där det finns mycket is. Det går till som så att du borrar ett hål i isen och släpper ner ett spö. Sedan väntar du på att få napp. Det kan ta lång tid att få fisk på kroken, så ta på dig varma kläder och ta med en matsäck med varm dryck, för att inte frysa. En tidning kan också vara trevligt, medan du väntar.

Välkommen till bereg.se

Vad du behöver för att fiska – Tillbehör

Trots att det finns olika typer av fiske, finns det en standardutrustning du måste ha för att kunna genomföra fisket. Vid sportfiske kan du behöva mer material än om du fritidsfiskar. Grundtillbehören är fiskespö och bete, antingen maskar eller flugor, som du kan köpa i butik eller fånga själv. Det kan vara bra att veta att du inte alltid behöver köpa material. Om du exempelvis campar finns det ibland spön och bete att hyra i turistshoppen.

En låda där du förvarar alla tillbehör kan vara bra att ha. I dessa lådor finns det speciella fack för varje sak du behöver. Ett metspö behöver oftast tråd och wobbler med krok för att fungera bra. Detta kan du köpa på dig extra av och ta med, i fall olyckan skulle vara framme. Extra bete kan också vara att föredra, eftersom fiskarna ibland kan lossa betet utan att fastna på kroken, och du då måste agna om spöet.